Medisinsk ordbok #1

 

Saturday night palsy

«Armen sovner»

Saturday night palsy, eller lørdagskveldslammelse, kan være en ubehagelig opplevelse når man våkner opp og ikke får kontakt med armen eller beinet. Den vanligste årsaken til at dette skjer, at man sovner i feilstilling, ser ut til å være at man har vært på fylla. Derav tilnavnet Saturday night. På bloggen Disease Prone kan man lese om Dave Mustaine, gitarist i henholdsvis Metallica og Megadeth, og hans helt spesielle møte med lørdagskveldslammelse.

Det er ikke bare festglade mennesker som som er utsatt for lammelser av denne typen. De rammer tilsynelatende også forelskede par, personer med kriminelle tilbøyeligheter og squashspillere, med det til felles at det er en nerve som har kommet i klem eller blitt utsatt for belastning.

Honeymoon palsy: Nyslått ektepar som ikke er vant til å dele seng og ender opp med å sove med armene rundt hverandre slik at radialisnerven kommer i klem og armen «sovner».

Handcuff palsy: Forårsaket av stramme håndjern.

Squash palsy: En spesiell form for nerveskade som kan oppstå ved langvarige squashkamper.

 

Medisinsk ordbok # er tenkt som en serie kuriøse (i hvertfall for meg) uttrykk jeg plukker opp via nettopp Medisinsk ordbok (mobilutgaven) og studerer litt nærmere i ledige stunder.

Reklamer


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s